Advocaat sluit langer verblijf bij Oranje niet uit: Ik doe net als Louis

Advocaat sluit langer verblijf bij Oranje niet uit: "Ik doe net als Louis"

10-10-2017 23:28

Hij zegt het niet met zoveel woorden, maar Dick Advocaat houdt de deur open voor een langer verblijf bij het Nederlands elftal. Oranje werd dinsdagavond definitief uitgeschakeld voor het WK.

Advocaat staat nog één maand aan het roer om twee vriendschappelijke interlands te leiden, maar neemt dan - in principe - afscheid. "De KNVB zal met een nieuwe kandidaat komen. Ik heb er nog niet over nagedacht. Ik ben er tot eind november, of tot volgend jaar als we ons zouden kwalificeren", vertelt hij aan de NOS.

"De staf is nu echt geweldig, hoe die achter de groep staat. Ik doe net als Louis van Gaal en zeg nooit nooit. Laten we afwachten waar de KNVB mee komt", aldus de bondscoach, die Arjen Robben al wel definitief afscheid zag nemen.

"Voor de wedstrijd wist ik het. Hij vertelde wat hij van plan was te doen. We moeten zorgen dat we het goed gedaan hebben, want hij speelde een fantastische wedstrijd. Hij zal het al een tijdje geweten hebben en heeft waarschijnlijk al even naar deze wedstrijd toegeleefd", besluit Advocaat.