Robben zet er een punt achter: Godver, dit is het Nederlands elftal

Robben zet er een punt achter: "Godver, dit is het Nederlands elftal"

10-10-2017 22:51

De gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden was de 96ste en laatste interland van Arjen Robben. Dat heeft de Oranje-aanvoerder na afloop bevestigd.

Robben neemt met twee doelpunten en een zege op Zweden afscheid van het Nederlands elftal. "Ik heb genoten", zei hij na een uitgebreide ereronde tegen de NOS. "Het was bijzonder, maar ook moeilijk. Je speelt toch nog ergens om, ondanks dat het bijna onmogelijk was."

"Ik wist heel goed dat het mijn laatste was. Voor de wedstrijd had ik al heel moeilijk, want het besef was er dat alles de laatste keer is. Maar ik wilde nog één keer laten zien wat ik kan. Dat is gelukt, want ik speelde volgens mij echt een goede wedstrijd. Dit is wat ik in veertien jaar heb geprobeerd te laten zien bij Oranje."

De inmiddels 33-jarige Robben maakte op 30 april 2003 zijn debuut in het Nederlands elftal. Als 19-jarige PSV'er mocht hij in het thuisduel met Portugal invallen voor Marc Overmars. Het treffen met Zweden was voor Robben zijn 96ste interland. In totaal kwam hij tot 37 goals.