Ajax zet jeugdspeler uit opleiding na handgemeen tussen vader en U16-trainer

Ajax zet jeugdspeler uit opleiding na handgemeen tussen vader en U16-trainer

10-10-2017 19:00

Nordin Wooter heeft een 'ernstige waarschuwing' gekregen van Ajax. De trainer van Ajax O16 raakte vorige week betrokken bij een handgemeen op sportpark De Toekomst.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Na een oefenwedstrijd van Ajax O16 ontstond een woordenwisseling tussen Wooter en de vader van een jeugdspeler. Die was ontevreden over het aantal speelminuten dat zijn zoon kreeg. Het kwam onder het toeziend oog van meerdere omstanders tot een handgemeen.

"Wooter heeft me daarbij bij de keel gegrepen en over mijn autoportier gegooid. Daarna heb ik me verweerd", vertelt de vader aan het AD. Hij heeft aangifte gedaan. "Als jeugdtrainer val je geen ouders aan. En al helemaal niet waar hun kinderen bij zijn."

Ajax bevestigt het incident aan het AD, maar bestrijdt de lezing van de vader. Volgens de club heeft ook Wooter aangifte gedaan. "Vanwege het agressieve en dreigende handelen van de vader", laat de club weten. "Maar omdat wij het handelen van de trainer in deze situatie ook afkeuren, heeft hij een ernstige waarschuwing gekregen."

De voetbalvader is niet meer welkom op De Toekomst en de speler is uit de opleiding gezet. "De basis om samen verder te werken ontbreekt", aldus de club. Extra opvallend: volgens het AD is de vader van de jeugdspeler oud-werknemer en voormalig jeugdspeler van Ajax. Hij vertrok vorig jaar na een arbeidsconflict.