Martinez onthult: vier aanpassingen voor clash met Cyprus

Martinez onthult: vier aanpassingen voor clash met Cyprus

09-10-2017 20:00
6

De Rode Duivels spelen dinsdagavond in eigen huis tegen Cyprus, op papier een hapklare brok voor de troepen van Roberto Martinez. Die doet hoogstwaarschijnlijk al vier wijzigingen.

Ten eerste is Romelu Lukaku volgens de bondscoach opnieuw fit om te spelen. Dat betekent dat Michy Batshuayi plaats moet ruimen. Lukaku sukkelde vorige week met de enkel en kon daarom niet meedoen tegen Bosnië. José Mourinho wil zijn spits natuurlijk topfit terugkrijgen, maar Martinez gaat het risico nemen.

Daarnaast zal Thomas Vermaelen uit de ploeg verdwijnen. Hij speelt niet bij FC Barcelona en ontbreekt dus matchritme. Twee wedstrijden op één week is te veel van het goede voor Martinez. Gezien het materiaal dat voorhanden is, lijkt Laurent Ciman zijn plaats te gaan innemen. Ook Leander Dendoncker naar achter schuiven of Jan Vertonghen naar het midden is echter een mogelijkheid.

Axel Witsel keert waarschijnlijk ook nog terug in de ploeg. Hij zat een schorsingsdag uit tegen Bosnië. Yannick Carrasco is dan weer geschorst tegen Cyprus. Hij wordt vervangen door Nacer Chadli.