'Soms moeten we naar de McDonald's omdat het eten niet goed is'

'Soms moeten we naar de McDonald's omdat het eten niet goed is'

Gepubliceerd: maandag 9 oktober 2017 om 19:04ma 09-10-2017 om 19:04

Hoewel hij momenteel clubloos is, droomt Sanharib Malki nog altijd van deelname aan het WK met Syrië. Bang dat hij als pr-instrument dient voor de omstreden president Bashar al-Assad is de inmiddels 33-jarige spits niet.

"Iedereen heeft het maar over politiek, maar geloof me: Assad interesseert zich helemaal niet voor voetbal", zegt Malki, die in het verleden bij onder meer Union, Roeselare, Germinal Beerschot en Sporting Lokeren speelde, in de Volkskrant. "Als hij ons elftal echt zo belangrijk had gevonden om een boodschap mee uit te dragen, had hij wel voor betere omstandigheden gezorgd."

"We dragen kleding van een tweederangs merk, trainen op gras dat zo hoog is dat de bal er in verdwijnt en hebben niet eens een kok als we in het buitenland zitten. Soms moeten we naar de McDonald's omdat het eten niet goed is", aldus Malki, die naar zijn carrière kijkt. "Ik ben 33, dit is mijn laatste kans om ooit op een WK te spelen. Die wil ik niet voorbij laten gaan door politieke statements."

Malki wijst naar Ryan Babel, met wie hij in Turkije bij Kasimpasa samenspeelde en die vorige week weer werd opgeroepen en ook speelde voor Oranje. "Denk je dat hij is teruggekeerd voor de koning? Welnee, hij speelt voor zichzelf en voor de supporters. Zo is het bij mij ook. Assad speelt in het hele verhaal geen enkele rol."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet een Belgische ploeg Malki nog een kans geven?

(127 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws