Argentijns ministerie geeft gestreste Argentijnen bizar advies: 'Eet wortelen'

Argentijns ministerie geeft gestreste Argentijnen bizar advies: 'Eet wortelen'

09-10-2017 18:27

Argentinië staat voor een allesbeslissende wedstrijd tegen Ecuador in de WK-kwalificatie en dus staan de fans stijf van de stress. Reden voor de overheid om met enkele opvallende waarschuwingen te komen.

'De passie wanneer men dergelijke wedstrijd bekijkt kan bij mensen met hartproblemen leiden tot hartaanvallen. De emotionele stress verhoogt namelijk die risico's, zoals verschillende studies aangetoond hebben', luidt een statement van het Argentijnse Ministerie van Volksgezondheid, dat in 2014 voor de WK-finale tegen Duitsland al eens met een soortgelijk advies kwam.

Supporters doen er goed aan bepaalde zaken te vermijden dinsdagavond. 'Alcoholische en suikerrijke dranken laat je het best links liggen, net als vetrijk voedsel en mozzarella. We raden voetbalfans aan om aardappelen te eten en te kiezen voor soepstengels of wortelen in plaats van chips', zo klinkt het. Verder raadt het ministerie aan om 'actieve pauzes' te nemen tijdens het duel, zoals gaan staan en de armen en benen regelmatig te bewegen. Nog beter is een wandeling tijdens de rust.

Deelname van Argentinië aan het WK hangt aan een zijden draadje. Messi en co. moeten op bezoek bij Ecuador winnen om bij de eerste vijf te eindigen in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule. Tegen Peru kwamen de Argentijnen dit weekend niet verder dan 0-0.

Lees ookMessi niet bepaald in topvorm: afzwaaier haalt cornervlag niet eens