Beerschot-Wilrijk haalt uit naar Cercle: 'Niet gekomen om te voetballen'

Beerschot-Wilrijk haalt uit naar Cercle: 'Niet gekomen om te voetballen'

09-10-2017 16:34
4

KFCO Beerschot Wilrijk raakte afgelopen weekend niet voorbij Cercle Brugge. Het verloor met 0-2 van de Bruggelingen. Achteraf was men bij de Antwerpenaren niet te spreken over de manier van spelen van Groen-Zwart.

"Iedere ploeg voetbalt uiteraard op zijn manier. Zo pakten we de zaken tijdens de heenmatch bij Cercle ook behoudend aan, maar we bleven wel voetballen", zegt trainer Marc Brys.

"Met die intentie was onze tegenstander vanavond duidelijk niet op het veld gekomen. Jammer voor een ploeg met zoveel individuele kwaliteiten", klinkt het in Gazet van Antwerpen.

Brutale overtredingen
Hij was dan ook bijzonder scherp voor hun manier van voetballen. "Tijdens de eerste helft werden zo goed als al onze aanvallen foutief afgestopt en werd er constant getracht om tijd te winnen. Zo werd de snelle balcirculatie uit ons spel gehaald", vertelt hij.

"Het tweede tegendoelpunt kwam al op een haast even ongelukkige manier tot stand. Na de zoveelste brutale overtreding bleef Octavio aan de middellijn liggen met een wonde van 12 centimeter tot op het bot van het scheenbeen. Alex Maes bleef staan bij zijn ploegmakker, maar de scheidsrechter liet verder spelen. Daardoor kon Cercle te gemakkelijk door het centrum van onze verdediging en werd het 0-2", besluit hij streng.