'Anderlecht moet vrezen voor vertrek Onyekuru, Everton denkt aan terugkeer'

'Anderlecht moet vrezen voor vertrek Onyekuru, Everton denkt aan terugkeer'

09-10-2017 15:18
6

De goede prestaties van Henry Onyekuru bij Anderlecht zijn niet onopgemerkt gebleven. Moederclub Everton leende de aanvaller uit, maar die uitleenbeurt zou weleens van korte duur kunnen worden.

Omdat Onyekuru er niet in slaagde om een werkvergunning te bemachtigen voor Engeland, besloot Everton om hem uit te lenen. Anderlecht profiteerde daarvan en kon de Nigeriaan tijdelijk overnemen van de Engelse topclub. Volgens 90 Minutes Goal is men bij Everton echter van plan om Onyekuru in januari al terug naar Engeland te halen.

The Toffees, die momenteel amper op de zestiende plek in de Premier League staan, overwegen om Onyekuru terug te halen. Ze hopen erin te slagen om toch een werkvergunning te krijgen voor Onyekuru. Daarvoor wil de ploeg het "uitzonderlijke talent" van Onyekuru aanhalen om hem alsnog naar Engeland te krijgen. In het verleden lukte het onder andere Chelsea en Man City om op die manier een werkvergunning te krijgen voor John Obi Mikel en Kelechi Iheanacho.

Door de goede prestaties van Onyekuru bij Anderlecht is het ook niet onwaarschijnlijk dat de aanvaller een werkvergunning krijgt. Bij Everton moet hij dan de vervanger van Romelu Lukaku worden, die naar Manchester United trok.