Anderlecht-fans zijn eigen speler kotsbeu: Dan moet je niet slenteren

Anderlecht-fans zijn eigen speler kotsbeu: "Dan moet je niet slenteren"

09-10-2017 13:10
5

Bij Anderlecht is René Weiler enkele weken geleden vertrokken, de fans speelden daar een belangrijke rol in. Zij hebben echter nog een zondebok: Sofiane Hanni krijgt dit seizoen eveneens de volle laag.

Radio 1 sprak met Frank Eeckhout, journalist van Het Laatste Nieuws en ook vertegenwoordiger van de Anderlecht-fans op besprekingen met het bestuur. Hij maakt duidelijk wat het probleem is met Hanni. "Veel hangt af van hoe je je gedraagt op het veld. Als kapitein moet je het voortouw nemen, niet slenteren over het veld. Er wordt een extra inspanning verwacht." 

"Heel wat supporters hebben ook hun eigen favorieten. Als een nieuwe speler bij een club komt en hij wordt meteen kapitein, waarvoor graag geziene spelers gepasseerd worden, dan moet hij zich bewijzen. Hij moet krediet winnen. Dat heeft hij ook effectief gedaan vorig seizoen. Maar dit seizoen laat hij het een beetje hangen."

Eeckhout zou liever hebben dat er niet meer gefloten wordt, maar heeft daar geen controle over. "We hebben een overleg gehad, en daar is dat gezegd. Maar ik sta niet in voor wat andere supporters doen", bekent hij.