'Vertrek van Ancelotti zindert na, aanvaller wil nu ook vertrekken'

'Vertrek van Ancelotti zindert na, aanvaller wil nu ook vertrekken'

09-10-2017 12:40

James Rodriguez twijfelt aan zijn verblijf bij Bayern München. Volgens het Spaanse Diario Gol baalt de Colombiaan van het ontslag van Carlo Ancelotti en overweegt hij een vertrek.

Rodriguez kwam vorig seizoen maar weinig aan de bak bij Real Madrid en liet zich daarom verhuren aan het Bayern van Ancelotti, de coach die hem de kans gaf in Bernabéu. Na een paar maanden is de hereniging met de Italiaanse keuzeheer alweer voorbij en daar baalt Rodriguez enorm van. Bovendien heeft hij moeite zich te settelen in Duitsland.

Jose Pekerman, bondscoach van Colombia, erkent dat Rodriguez op dit moment niet in de meest prettige fase van zijn carrière zit. "Ik ben niet verrast door het vertrek van Ancelotti. Je kon aan het begin van het seizoen al zien dat Bayern problemen had, het zag er niet geolied uit. We hebben het er met James over gehad. Ik heb hem gezegd kalm te blijven. Hij zit bij een geweldige club, ongeacht het feit of de trainer die hem bij Real de kans gaf er wel of niet is."

"Hij is (door Bayern) gehaald vanwege zijn capaciteiten. De club zag een speler die veel aan het team zou kunnen toevoegen", besluit Pekerman. Rodriguez is door Bayern voor twee seizoenen gehuurd van Real Madrid en heeft zodoende nog meer dan anderhalf seizoen te gaan in de Allianz Arena.