Vandenbempt ligt niet wakker van Oranje: Wie gaat Nederland missen?

Vandenbempt ligt niet wakker van Oranje: "Wie gaat Nederland missen?"

09-10-2017 11:12
3

Tenzij er een echt mirakel gebeurt gaat Nederland weer een groot toernooi missen. Enkel een onwaarschijnlijke 7-0 tegen Zweden kan hen nog naar de barrages loodsen. Peter Vandenbempt van Sporza vindt het allemaal niet erg. Hij gaat niemand van dat elftal missen op het WK.

Oranje won wel met 1-3 van Wit-Rusland, maar door de 8-0 van Zweden tegen Luxemburg was dat lang niet voldoende. "De vraag is: zullen we Nederland deze keer missen? Als je naar de basiself van zaterdag tegen Wit-Rusland keek: zijn dat dan de spelers die we zullen missen? Het is anders dan twee jaar geleden. Toen vond ik het wel erg dat ze er niet bij waren, nu denk ik dat Nederland niet gemist zal worden."

Pijnlijk genoeg vertelde Advocaat eerder dat Zweden nooit met 8-0 zou winnen. "Het grappige was natuurlijk ook dat Dick Advocaat vooraf een journalist op zijn plaats had gezet over die 8-0, maar je moet dus altijd opletten met wat je zegt. Het kan zomaar als een boemerang in je gezicht terechtkomen. Oranje zit weer in de situatie van de jaren tachtig, waar het ook een paar grote toernooien op een rij gemist heeft."