Grote problemen voor de Rode Duivels op het WK? 'Speeltuin voor toplanden'

Grote problemen voor de Rode Duivels op het WK? 'Speeltuin voor toplanden'

09-10-2017 07:19
4

De Rode Duivels slaagden erin om afgelopen weekend met 3-4 te gaan winnen in Sarajevo. Een bijzonder spektakelrijke wedstrijd, met veel doelpunten. Een goede voorbereiding op het WK, want deze wedstrijd legde ook heel wat mankementen bloot.

Aanvallend lijkt het wel snor te zitten voor de Rode Duivels. Dat bewijst ons aantal gescoorde doelpunten deze WK-kwalificatiecampagne (39) ook. Maar volgens Het Nieuwsblad kan het verdedigend zeker nog een pak beter. Vooral onze flanken, met Yannick Carrasco en Thomas Meunier worden mogelijk een heikel punt in Rusland.

'Zolang het offensieve compartiment meer goals maakt dan de verdediging er binnenlaat, is er geen probleem. Maar de aanvallers van toplanden als Duitsland, Spanje, Brazilië, Argentinië en Portugal zullen zich in een speeltuin wanen als die flanken constant openliggen', klinkt het.

Voor Roberto Martinez is het niet echt een probleem. "Je moet de wedstrijd in zijn geheel bekijken", klonk het afgelopen weekend. "We kregen een doelpunt op een hoekschop binnen en de tweede was een fout van Jan Vertonghen. Dat heeft toch niets met systemen te maken? We verdedigden over het algemeen goed", reageerde hij.