Opvallende voorspelling: Dit zijn de Rode Duivels van de toekomst

Opvallende voorspelling: Dit zijn de Rode Duivels van de toekomst

09-10-2017 06:59 Laatste update: 13-05-2019 15:27
8

Niemand twijfelt erover dat de Rode Duivels momenteel over een gouden generatie beschikt. De huidige nationale ploeg is één van de beste landen ter wereld. Maar hoe ziet de toekomst eruit? De computer van Het Nieuwsblad voorspelt de Rode Duivels voor het WK van 2026.

Via de SciSkill-index, een wiskundig computermodel dat de belangrijk van een speler voor zijn ploeg berekent, voorspelt men in Het Nieuwsblad de Rode Duivels voor het WK2026. Daarin staan toch een paar opvallende namen.

In doel staat momenteel de 25-jarige Thibaut Courtois, maar die zou binnen negen jaar weleens vervangen kunnen worden door Bo Geens. De jonge 22-jarige doelman komt momenteel uit voor Sporting Lokeren. Zijn doublures worden Lucas Pirard en Jonathan De Bie (Tottenham).

De opvolger van Thomas Meunier bij de Rode Duivels wordt Timothy Castagne, de ex-speler van Genk die afgelopen zomer naar Atalanta verhuisde. Ook Jason Denayer en Dario Van den Buijs (Heracles) krijgen een plekje in de basis. Op links staat ex-Bruggeling Boli Bolingoli, die nu een vaste basisplek heeft bij Rapid Wien.

Paars-wit middenveld
De centrale as op het middenveld van de Rode Duivels krijgt een paars-wit tintje. Zo zouden Youri Tielemans, Leander Dendoncker en Adnan Januzaj centraal de sterkhouders van de Rode Duivels moeten worden.

Voorin krijgen Divock Origi, Siebe Schrijvers en Theo Bongonda (Trabzonspor) een basisplek volgens het computermodel. Spelers zoals Landry Dimata, Obbi Oulare en Ryan Mmaee zijn hun doublures. Enige nuance hierbij. Het computermodel kan geen rekening houden met de huidige kleine topspelertjes die momenteel nog geen profvoetballer zijn.