OFFICIEEL: Roeselare zorgt voor hereniging tussen Van Wijk en Vanderbiest

OFFICIEEL: Roeselare zorgt voor hereniging tussen Van Wijk en Vanderbiest

08-10-2017 21:48

VoetbalPrimeur.be wist u eerder op de avond al te melden dat Fred Vanderbiest terug aan de slag gaat bij KSV Roeselare. De West-Vlaming hebben de samenwerking nu ook bevestigd via de officiële kanalen.

''Hij was zondagmiddag al een aandachtig toeschouwer op Schiervelde maar vanaf morgen wordt Frederik Vanderbiest (10.10.1977, Vilvoorde) toegevoegd aan de trainersstaf van hoofdtrainer Dennis Van Wijk. Zijn aanstelling kadert in de verdere uitbouw van onze club'', klinkt het op de website. Vanderbiest zag dat Roeselare de tweede zege op rij boekte.

Roeselare is zeer verheugd om 'Fredje' weer te herenigen met de club én hoofdcoach Dennis van Wijk. ''Vanderbiest verdedigde tussen 2001 en 2008 al zes en een half seizoenen onze wit-zwarte kleuren. Als kapitein maakte hij samen met Dennis van Wijk (als trainer) de promotie meer naar eerste klasse. Hij speelde in totaal maar liefst 225 wedstrijden voor KSVR, waarvan 80 op het hoogste niveau en ook de 4 Europese wedstrijden. Na Jurgen Sierens (245 wedstrijden) staat hij daarmee tweede in de KSVR-top aller tijden, gevolgd door huidig speler Martijn Monteyne, wiens teller op 212 staat. De toenmalige kapitein en trainer worden nu dus herenigd in onze technische staf.''

Vanderbiest was tot afgelopen vrijdag nog coach van Lierse. Daarvoor was hij ook al hoofdtrainer van KV Oostende, Cercle Brugge, Royal Antwerp FC en Aris Limassol (Cyprus) geweest.