Oud-Heverlee Leuven doet uitstekende zaken met benauwde zege op Westerlo

08-10-2017 19:55

Het laatste duel op de tiende speeldag in de Proximus League is gewonnen door Oud-Heverlee Leuven. In eigen huis werd Westerlo in de laatste minuut verslagen, waardoor de strijd om de periodezege nog maar eens spannender is geworden.

OHL begon beter aan de match, maar het was Westerlo dat als eerste heel dicht bij de openigstreffer was. Kenneth Schuermans voorkwam uitgerekend tegen zijn ex-club een doelpunten door de bal van de lijn te halen, nadat Jens Naessens het leer al langs doelman Nick Gillekens had gekregen. Niet veel later kreeg ook de thuisploeg een goede mogelijkheid. Nikola Storm kon echter niet profiteren van mistasten van Westerlo-keeper Koen Van Langendonck. Ook Persoons was gevaarlijk, maar het bleef 0-0 na 45 minuten spelen.

De thuissupporters schreeuwden hun ploeg vooruit en dat had gelijk succes. Van Langendonck kon een schot van Storm in eerst instantie nog redden. Esteban Casagolda was echter alert en schoot raak in de rebound. Tien minuten voor tijd kreeg OHL uit het niets de gelijkmaker om de oren. Maxime Annys deed zijn voormalige werkgever pijn door de bal overhoeks binnen te trappen. Gezien zijn verleden bij de Leuvenaren besloot hij niet te juichen.

Het duel stevende ondanks een Leuvens slotoffensief af op een gelijkspel. Casagolda ontpopte zich in extremis toch nog tot matchwinner. De 30-jarige spits kreeg de bal vanop de achterlijn in zijn voeten, aarzelde niet en besloot hoog in het doel: 2-1. Dankzij de overwinning komt OHL tot op twee punten van leider Beerschot-Wilrijk, dat zaterdag met 0-3 slaag kreeg van Cercle Brugge. Westerlo blijft teleurstellend zesde.