Rode Duivel kon niet iedereen overtuigen: ''Dat is nog een eufemisme''

Rode Duivel kon niet iedereen overtuigen: ''Dat is nog een eufemisme''

08-10-2017 19:15

Michy Batshuayi kreeg zaterdag tegen Bosnië-Herzegovina om zich de ideale stand-in voor Romelu Lukaku te tonen. De spits van Chelsea liet zijn neusje voor de goal zien met een treffer in de zwaarbevochten 3-4 zege van de Rode Duivel. Desondanks heeft hij niet alle kenners kunnen overtuigen.

Peter Vandenbempt was niet geheel onder de indruk. ''Zijn doelpunt heeft veel goedgemaakt'', vindt de analist tegenover Sporza. ''Het was een typische Batshuayi-goal: hij staat vaak op de goeie plaats en is echt wel een afwerker'', krijgt Batshuayi toch een klein complimentje.

Vooraf werden er al twijfels geuit aan het adres van Batshuayi en bij Vandenbempt zijn deze niet weggenomen. ''Zijn wedstrijd zelf vond ik een heel stuk minder, zeker als je die zou vergelijken met Edin Dzeko, de man aan de overkant. Batshuayi had het toch heel erg moeilijk tegen niet de beste verdedigers van de wereld. En dat is nog een eufemisme.''

De slotconclusie van de radioman luidt dus alsvolgt: ''Batshuayi heeft hard zijn best gedaan en zijn goal heeft veel goedgemaakt, maar de hiërarchie bij de spitsen is in elk geval niet op zijn kop gezet door zijn prestatie zaterdag.'' Een collega was het niet eens met Vandenbempt, want er klonk ook een positief geluid over de prestatie van Batshuayi.