SV Roeselare komt op dreef, Lierse sleept puntje uit de brand

08-10-2017 16:15

In Eerste Klasse B heeft SV Roeselare zijn tweede zege op rij gepakt. In eigen huis liet het Union puntenloos achterloos achter. Lierse speelde 1-1 gelijk tegen Tubeke.

Roeselare kreeg deze week al een flinke opsteker door Lierse te kloppen met 2-0, en ook nu was het weer raak. De eerste helft ging goed op en af, met kansen aan beide doelen. Union begon het beste met kansen voor Luvumbu en Vercauteren, maar daarna herstelde Roeselare het evenwicht. De ruststand was 0-0.

Ook in de tweede helft bleef het gelijk opgaan, maar uiteindelijk was het Davy Brouwers die een kwartier voor het einde toch nog het verschil maakte. Met een vrijschop kon hij Kudimbana toch nog verslaan. Tabekou en Fixelles zorgden voor dreiging bij de bezoekers, maar de 1-0 kwam niet meer in gevaar.

Roeselare komt zo even samen met Oud-Heverlee Leuven op de derde plaats, maar die club speelt zondagavond nog. Union blijft voorlopig in de middenmoot.

Lierse kan niet winnen
Lierse kreeg in eigen huis op papier een haalbare kaart met Tubeke, maar dit seizoen verloopt heel moeizaam voor de Pallieters. Stevance kon op het Lisp de bezoekers op voorsprong brengen, maar Yagan redde Lierse van een blamage. Na het ontslag van Fred Vanderbiest heeft de amper 24-jarige Will Still overgenomen, maar dat bracht maar een kleine verbetering.