Pirlo kondigt afscheid aan: Ik realiseerde me dat mijn tijd gekomen is

Pirlo kondigt afscheid aan: "Ik realiseerde me dat mijn tijd gekomen is"

08-10-2017 10:18
2

Andrea Pirlo zet in december een punt achter zijn glansrijke carrière. De 38-jarige Italiaan zal zijn contract bij MLS-club New York City FC niet verlengen, kondigt hij zondag aan.

Pirlo, oud-speler van AC Milan en Juventus en 112-voudig international van Italië, speelde dit seizoen slechts vijftien van de 32 competitieduels voor New York City. "Op een gegeven moment realiseerde ik me dat mijn tijd gekomen is. Iedere dag heb ik fysieke problemen en ik kan niet meer trainen zoals ik wil. Dan is het op mijn leeftijd wel genoeg", zegt hij tegen La Gazzetta dello Sport.

Mogelijk kan Pirlo zijn loopbaan in stijl beëindigen. New York City FC plaatste zich voor de play-offs, waarin het de eerste landstitel uit de korte clubgeschiedenis kan veroveren. De finale van de play-offs vindt plaats op 8 december.

De spelbepaler won met AC Milan onder meer twee keer de Champions League, twee keer de Europese Supercup en twee landstitels. Met Juve veroverde hij vervolgens nog vier keer de Scudetto. In 2006 kroonde Pirlo zich met Italië tot wereldkampioen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie