Toen ik scoorde schaamde ik mij zo, ik durfde niet te juichen

"Toen ik scoorde schaamde ik mij zo, ik durfde niet te juichen"

08-10-2017 09:30
1

Jan Vertonghen zal het WK-kwalificatieduel van België met Bosnië en Herzegovina niet snel vergeten. De Tottenham-speler evenaarde recordinternational Jan Ceulemans, blunderde én was trefzeker tijdens de 3-4 zege van de Rode Duivels in Sarajevo.

Om zijn 96e interland luister bij te zetten kreeg Vertonghen van captain Eden Hazard de aanvoerdersband aangeboden, maar hij weigerde. "Het was heel vriendelijk van Eden en het gebaar siert hem, ik heb hem er ook voor bedankt. Maar ik ben een speler van het team en Eden is onze aanvoerder, dus ik heb niet de ambitie om de band te dragen", zegt hij in Het Nieuwsblad.

De dertigjarige verdediger van Tottenham Hotspur vertolkte een hoofdrol. Hij ging in de fout bij de 2-1 van de thuisploeg, maar maakte dit goed door zelf de 2-3 te maken. "Het was een wedstrijd met veel gezichten die me om verschillende redenen bij zal blijven. Mijn fout bij de tegengoal was een verkeerde inschatting. Ik besef dat het er ongelukkig uitzag en het leidde nog tot een doelpunt ook."

"Daarna probeerde ik zo snel mogelijk weer in de wedstrijd te komen door in het spel betrokken te raken", vervolgt Vertonghen. "Toen ik scoorde schaamde ik me nog zo voor mijn fout, dat ik niet durfde te juichen."