Nederlandse kranten bikkelhard na WK-flop: Schandalige vertoning

Nederlandse kranten bikkelhard na WK-flop: "Schandalige vertoning"

08-10-2017 07:30
1

Nederland gaat het komende WK hoogstwaarschijnlijk niet halen, enkel een 7-0 tegen Zweden kan Oranje nog redden. De Nederlandse kranten hebben het stilaan gehad met deze flopgeneratie.

Metronieuws zag Nederland wel winnen van Wit-Rusland met 1-3, maar dat was lang niet genoeg na de 8-0 zege van Zweden tegen Luxemburg. "Wat een vlammende jacht op doelpunten moest worden, werd een schandalige vertoning. Het Nederlands elftal kwam zaterdagavond niet verder dan een 1-3 overwinning op Wit-Rusland. Dat betekent dat Oranje dinsdag met 7-0 van Zweden moet winnen om een plekje in de play-offs af te dwingen. Het WK kan Nederland dus definitief op de buik schrijven."

De Volkskrant ziet dat de Hollandse school hopeloos gedateerd is. "Nederland zal min of meer opnieuw moeten leren voetballen. Vooral de eeuwige behoefte aan balbezit, aan zogenoemde controle, is bijna niet meer te harden. In plaats van meteen op jacht te gaan naar een doelpunt, door de bal snel naar voren te spelen, volhardde Nederland in de het eerste kwartier in oneindig veel balletjes breed en terug, de Hollandse ziekte in het voetbal. De toon zetten in een wedstrijd, dat is van belang. Dat kan of wil Nederland niet meer."

Algemeen Dagblad ziet ook pech als een grote factor. "Je verzint het haast niet, al die cynische symboliek rond Oranje in de afgelopen drie jaar. Er staat haast geen maat meer op de neergang, en alles wat er in deze kwalificatiereeks mis kon gaan, gaat ook zo’n beetje mis. Van een onterecht afgekeurde goal tegen Zweden tot het ontslag van Danny Blind. Van de afgang in Frankrijk tot een stel hopeloos prutsende Luxemburgers. Van blessures tot blunders. Van kwaad tot erger in alle denkbare opzichten."