Opmars van Beerschot gestuit, pijnlijke nederlaag tegen Cercle

07-10-2017 22:15

De opmars van Beerschot Wilrijk is even gestuit door concurrent Cercle Brugge. De Vereniging dompelde Het Kiel in rouw met een ruime zege.

Lang hoefde Cercle niet te wachten op de openingsgoal. Na één minuut kon Vanbelle al vrij voorzetten, Omolo werkte de klus makkelijk af. Beerschot was meteen op achtervolgen aangewezen, maar Octavio werkte de beste kans tegen de paal. Op het halfuur verdubbelde Cercle de voorsprong via De Belder. 0-2 was ook de ruststand.

Bij de rust werd Hoffer in de ploeg gebracht. De Oostenrijkse spits kreeg twee mooie kansen, maar kreeg de bal er niet in. Ook François miste nog een kans, terwijl Cercle dodelijk efficiënt. Taumin kon na een tegenprik de 0-3 scoren. Een goal die Beerschot de benen afsneed, want van een slotoffensief was nauwelijks sprake.

Cercle komt zo terug tot op drie punten van Beerschot, het kan dus nog heel spannend worden voor de periodetitel. Er volgen nog vier speeldagen in deze periode.