Spektakelwedstrijd zonder weerga levert Rode Duivels vierde zege op rij op

Spektakelwedstrijd zonder weerga levert Rode Duivels vierde zege op rij op

07-10-2017 19:48
2

Er komen nog heel wat inerlands aan de komende dagen, maar de pot tussen Bosnië en België wordt ongetwijfeld dé wedstrijd van deze interlandbreak. Na een onwaarschijnlijke spektakelpot trokken de Rode Duivels aan het langste eind: 3-4. 

Een erbarmelijk veld en twee elftallen die volop op de aanval spelen, ziedaar het recept voor een geweldige wedstrijd. De Duivels begonnen voortvarend in Sarajevo en dat leverde al na ruim drie minuten een treffer op. Na een knappe collectieve aanval kon Thomas Meunier afwerken. De Belgen bleven vrolijk combineren, maar na een kwartier kwam ook de thuisploeg in de wedstrijd. Dat leverde de ploeg van Roberto Martinez uiteindelijk problemen op.

De kwaliteit verdween wat uit het spel van onze nationale ploeg en daar profiteerde Bosnië optimaal van. Eerst mocht Haris Medunjanin moederziel alleen binnentikken, even later ging Jan Vertonghen vreselijk in de fout. Edin Visca kon op zijn eentje op doel af en werkte af tussen de benen van Thibaut Courtois. Plots mochten de Duivels de kleedkamers induiken met een 2-1-achterstand.

Doelpuntenfestival
Onder leiding van een sterke Eden Hazard trok ons land het duel na de pauze naar zich toe. Kans na kans volgden mekaar op, overigens ook voor de kooi van Courtois. Eerst maakte Michy Batshuayi gelijk na een geniale dribbel van Yannick Carrasco. De man van Atlético Madrid voelde zijn moment gekomen, want hij duwde het gaspedaal vol in. Op een hoekschop kon hij devieren, waarna Vertonghen van dichtbij binnenlegde. Foutje hersteld.

In het slot werd het zowaar nóg gekker. Net wanneer de Duivels de wedstrijd in de tas leken te hebben, zette Bosnië nog eens aan. Op een hoekschop werd Dario Dumic zomaar losgelaten: 3-3. Feest in de tribunes, maar zo'n 120 seconden later verstomde het stadion alweer. Meunier behield het overzicht, legde een leep balletje over de defensie en uitblinker Carrasco werkte beheerst af. Bij die 3-4 bleef het uiteindelijk. De Duivels waren al geplaatst voor het WK, maar met 25 op 27 oogt het rapport nu nog wat mooier.