Degryse kijkt erg uit naar ander middenveldsduo: ''Zal meer in evenwicht zijn''

Degryse kijkt erg uit naar ander middenveldsduo: ''Zal meer in evenwicht zijn''

07-10-2017 11:30
8

De Rode Duivels hebben zich al gekwalificeerd voor het WK in Rusland en dus kan bondscoach Roberto Martinez in Bosnië-Herzegovina beginnen met het opbouwen van zijn ideale opstelling voor Rusland.

Marc Degryse gaat vooral letten op de centrale middenvelders, nadat Marouane Fellaini en Mousa Dembélé samen geen goede indruk maakten in Griekenland (1-2). Hij vond dat zij het spel te veel vertraagden in balbezit. ''Met De Bruyne en Fellaini - die twee verwacht ik toch - zal dat beter zijn. De Bruyne is in topvorm. Hij is in staat om het ritme te bepalen, legt diepgang in zijn passes, zodat we Bosnië vaker uit verband moeten kunnen spelen. Met hem en Fellaini zal er meer evenwicht zijn'', oordeelt Degryse in Het Laatste Nieuws.

Hij vervolgt: ''Je hebt enerzijds de duelkracht en het recuperatievermogen van Fellaini, en anderzijds het overzicht en de traptechniek van De Bruyne. Dat moet ervoor zorgen dat we onze offensieve spelers beter in positie kunnen brengen."

De analist is met name nieuwsgierig naar De Bruyne. ''Ik ben wel benieuwd hoe De Bruyne het in deze moeilijke uitwedstrijd zal doen op die positie. Of we in staat zullen zijn om héél de wedstrijd te bepalen, want dit is toch anders dan die 8-0 tegen Estland of dat laatste halfuur in Griekenland'', benadrukt Degryse.