Wilmots onder druk gezet? ''Volgens mij hebben ze al spijt van hun keuze''

Wilmots onder druk gezet? ''Volgens mij hebben ze al spijt van hun keuze''

06-10-2017 16:23
2

Marc Wilmots staat onder flinke druk bij Ivoorkust. De prestaties vallen tegen en de bond zou het niet meer in hem zien zitten. Dat meent Adamah Kahlil, journalist van Fraternité Matin.

De Ivoriaanse bond kwam deze week met opvallend nieuws. Kolo Touré, voormalig speler van Arsenal, Manchester City en Liverpool, werd donderdag als T2 toegevoegd aan de technische staf. Kahlil kan dit niet los zien van de situatie waarin Wilmots momenteel zit.

"Ik denk dat ze op deze manier druk willen zetten op de bondscoach. Volgens mij hebben ze al spijt van hun keuze voor Wilmots. Ze geloven niet echt in hem. Als we niet winnen tegen Mali, zullen er veranderingen komen in de technische staf. Daarom niet Touré als bondscoach - hij heeft nog iets te weinig ervaring als trainer én heeft niet de nodige diploma's", luidt de analyse van Kahlil tegenover Het Laatste Nieuws.

Wilmots en co. spelen vrijdagavond de zeer belangrijke uitmatch tegen Mali. Ivoorkust staat met 7 op 12 eerste in de poule en maakt daarmee nog altijd een goede kans op het WK. Marokko en Gabon volgen echter respectievelijk op slechts één en twee punten achterstand. Ivoorkust mag dus geen punten morsen tegen hekkensluiter Mali, dat nagenoeg kansloos is met 2 op 12.