'Ontslagen' Vanderbiest is spijkerhard voor spelers en fans in laatste interview

'Ontslagen' Vanderbiest is spijkerhard voor spelers en fans in laatste interview

06-10-2017 13:41
3

Fred Vanderbiest is sinds vrijdag niet langer trainer meer van Lierse SK. Na de 2-0 nederlaag op het veld van Roeselare besloten club en trainer in goed overleg uit elkaar te gaan. Vanderbiest gaf na afloop van de wedstrijd zijn laatste interview als Lierse-coach en spaarde niemand.

Zo was Vanderbiest kwaad over het feit dat zijn ploeg al na zes minuten op achterstand kwam. ''Er is altijd wel iemand die in de fout gaat. Zo kan je blijven trainen. Gisteren een half uur op stilstaande fases getraind en dan krijg je na zes minuten al de 1-0 binnen op zo’n fase. Het zal wel de trainer zijn fout zijn zeker?'', klonk het cynisch voor de camera van Stadion.

Volgens Vanderbiest had het allemaal te maken met een gebrek aan vertrouwen. ''Als de trainer je op het veld zet, geeft de trainer uw vertrouwen hé. Anders sta je er niet. Maar een potteke vertrouwen kan je niet kopen hoor.''

Vanderbiest voelde vanuit eigen positie dan weer geen vertrouwen van de supporters, waardoor hij in tegenstelling tot enkele spelers niet met de fans in gesprek ging. ''Het zit al vanaf dag één niet goed met de supporters. Over wat ga ik dan praten met mensen die mij alle dagen op allerlei media zwart maken? Dat raakt mij niet. Ik praat alleen met mensen die respect tonen'', klonk het hard. De voormalig trainer van KV Oostende, Cercle Brugge, Royal Antwerp FC en Aris Limassol geloofde nog dat hij het tij kon keren, maar die kans heeft hij niet meer gekregen.