Neymar protesteert na duel op 3.000 meter hoogte: 'Het is onmenselijk'

Neymar protesteert na duel op 3.000 meter hoogte: 'Het is onmenselijk'

06-10-2017 09:26
1

Neymar heeft zich beklaagd over de omstandigheden tijdens het WK-kwalificatieduel van Brazilië bij Bolivia. De wedstrijd werd op een hoogte van 3.637 meter gespeeld. Dat is twee keer de Alpe d'Huez.

De FIFA kondigde in 2007 al eens een verbod aan op duels boven de drieduizend meter, maar dat werd later weer ingetrokken. Bolivia profiteert daardoor nog steeds van de enorme hoogte in La Paz, waar in 2009 Argentinië al eens met liefst 6-1 werd verslagen. Donderdagavond werden de Brazilianen, met spelers als Neymar, Gabriel Jesus en Philippe Couinho, op 0-0 gehouden.

'Het is onmenselijk om in deze omstandigheden te spelen', reageert de ster van Paris Saint-Germain op Instagram. 'Het veld, de hoogte, de bal... alles was slecht!'. De gehele selectie van Brazilië zat na afloop aan de zuurstofmaskers.

Bolivia hield in zijn laatste vier kwalificatieduels de nul. Tegen Paraguay, Argentinië, Chili en Brazilië werden tien punten gepakt. De acht uitduels in de Zuid-Amerikaanse groep gingen allen verloren.

Lees ook: Messi mogelijk niet op WK: Argentinië speelt gelijk