Messi mogelijk niet op WK: Argentinië speelt gelijk

Messi mogelijk niet op WK: Argentinië speelt gelijk

06-10-2017 07:29

Deelname aan het WK in Rusland staat op de tocht voor Argentinië. Met sterspeler Lionel Messi in de gelederen kwam La Albiceleste niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Peru.

In het imponerende stadion La Bombonera van Boca Juniors kreeg Argentinië kans op kans, maar het verzuimde de trekker over te halen. De verliezend finalist van het WK in Brazilië scoorde in zeventien wedstrijden in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks pas zestien keer.

Door het gelijke spel zakten de Argentijnen een plaatsje in de poule en staan ze nu zesde. Een plek bij de eerste vier levert een WK-ticket op en de vijfde plek geeft recht op play-off-wedstrijden tegen Nieuw-Zeeland. Argentinië moet op bezoek bij Ecuador, de nummer acht, nog vol aan de bak. Bij winst zijn Messi en cs. zeker van een plekje bij de eerste vijf.

Chili profiteerde van de misstap van Argentinië. Alexis Sánchez was de grote man door in de slotfase de 2-1 te maken tegen Ecuador. Eduardo Vargas had de score geopend, maar Romario Ibarra maakte in de 84e minuut gelijk. De Chilenen stegen van de zesde naar de derde plaats.

Colombia, zonder José Izquierdo, verloor met 1-2 van Paraguay en zakte naar plek vier. Brazilië was heer en meester tegen Bolivia, maar kwam niet tot scoren: 0-0. De remise deert de Brazilianen, die al geplaatst zijn voor de eindronde, niet.