Rode Duivel laat zich uit over kritiek van Belgische fans: Wees realistisch

Rode Duivel laat zich uit over kritiek van Belgische fans: "Wees realistisch"

05-10-2017 17:39
2

Onze Rode Duivels zijn gekwalificeerd voor het WK, maar krijgen toch kritiek te verwerken. De fans zijn vooral streng over het geleverde streng. Toby Alderweireld aanvaardt die kritiek, maar maakt ook een kanttekening.

"Je mag zo streng zijn als je wil, maar je moet ook realistisch zijn", reageert hij tegenover VTM Nieuws. "Liefst van al willen wij ook aanvallend en fris voetbal brengen, maar daar heb je twee aanvallende teams voor nodig."

Onze nieuwe status heeft dus ook voor ander voetbal gezorgd. "We weten dat er steeds meer teams met hun gat in de zestien gaan hangen. Het is aan ons om steeds beter te doen. Onze kwalificatie was misschien tegen mindere tegenstanders, maar als je naar het aantal doelpunten kijkt dat we hebben gemaakt, dan mag dat ook eens gezegd worden hoe ongelooflijk dat is", zegt de verdediger.

De WK-kwalificatie is dan wel binnen, maar de Rode Duivels willen tegen Bosnië-Herzegovina ook drie punten pakken. "Eerst en vooral omdat wij in pot 1 willen eindigen. Daarnaast begint onze voorbereiding op het WK eigenlijk. Dit is een goede wedstrijd om ons te laten zien. We moeten daar niet op vijftig procent aankomen, want dan krijgen we een pak slaag. We moeten dezelfde intensiteit brengen en dan kan de kwaliteit het verschil maken voor ons", besluit hij.