Van der Sar lacht: Ronaldo stond erop dat ik in doel zou staan

Van der Sar lacht: "Ronaldo stond erop dat ik in doel zou staan"

05-10-2017 12:30

Edwin van der Sar heeft warme gevoelens bij zijn samenwerking met Cristiano Ronaldo. De twee speelden enkele jaren samen bij Manchester United en daar plukten beiden de vruchten van, aldus de oud-doelman.

Van der Sar stelt dat Ronaldo een stapje meer zette dan zijn teamgenoten. "Buiten het veld wist Cristiano zich altijd ongelooflijk te focussen op zijn job, zoals goed uitrusten en aan zichzelf in het krachthonk", aldus de huidige Ajax-directeur tegen FourFourTwo. "Na de training oefende hij vaak op zijn vrije trappen. Dan kwam hij naar me toe en vroeg hij: Edwin, kun je in het doel gaan staan?"

"Ik zei dan meestal dat ik oud was en dat hij beter jeugdkeepers in het doel kon zetten. Maar hij stond erop dat ik er ging staan, omdat hij altijd tegen mij wilde scoren. Ik plaagde hem dan en zei dingen als: Je gaat me echt niet passeren, Ronnie, dat weet je. Vraag de reservedoelman maar, dat is beter voor je zelfvertrouwen." Van der Sar weet nog dat Ronaldo dan geïrriteerd raakte: "Nee, nee, jij moet in de goal!"