D'Onofrio heeft nog grootste plannen met Antwerp: 'Net zoals Standard'

D'Onofrio heeft nog grootste plannen met Antwerp: 'Net zoals Standard'

04-10-2017 19:36
2

Antwerp heeft na zijn terugkeer naar Eerste Klasse al heel wat mensen kunnen verbazen. Niet alleen doet de ploeg het goed op het veld. Met Luciano D'Onofrio heeft het ook een grote naam in het bestuur. Hij heeft ook grote plannen met Antwerp.

"Paul Ghysens wil de club heropbouwen en er een grote club van maken", zegt D'Onofrio. "Ik moet me specifiek met het clubgedeelte bezighouden, dat organiseren. Niet iets wat vandaag op morgen gebeurt, ik hoop dat binnen de drie tot vijf jaar alles op punt staat", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

De ploeg wordt herbouwd, maar ook daarnaast staat er nog wat te gebeuren. "Het stadion is al fel aangepakt, de volgende stap is een trainingscomplex creëren dat toebehoort aan de club. Ook de jeugd moet worden gestructureerd. Er zijn veel parallellen met het project bij Standard."

D'Onofrio kon Standard ook serieus doen groeien. "Toen waren we een topclub van het niveau van Anderlecht, financieel misschien wel de sterkste van België. Toen we in 2011 de club aan meneer Duchâtelet verkochten, was de gemiddelde opkomst 28.000, met zo'n 25.000 abonnementen. Datzelfde gaan we nu proberen met Antwerp", besluit hij.