Geruchten uit Turkije: Van Persie en management in gesprek over contractontbinding

Geruchten uit Turkije: Van Persie en management in gesprek over contractontbinding

04-10-2017 11:54

Een opvallend gerucht dat woensdag opduikt in de Turkse krant Aksam: Fenerbahçe is met Robin van Persie en diens management in onderhandeling over het ontbinden van het contract van de spits. Van Persie zou graag per direct willen vertrekken bij de topclub uit Istanbul. 

Fenerbahçe ziet het op zijn beurt wel zitten om de hoge salariskosten van Van Persie (34) te kunnen schrappen, meldt Aksam. Bovendien is er nóg een reden waarom de Süper Lig-grootmacht graag van Van Persie af wil. Eljif Elmas, een Macedonisch toptalent dat in de zomer werd ingelijfd, kan door de aanwezigheid van de Nederlandse routinier niet worden ingeschreven. 

De huidige verbintenis van Van Persie loopt door tot juli 2018. Dit seizoen kwam hij in de Turkse competitie pas 115 minuten in actie. Afgelopen zomer ging al het gerucht dat Van Persie zou vertrekken uit Turkije. Met name Nederlands kampioen Feyenoord aasde op de komst van de aanvaller. Van een terugkeer naar Rotterdam kwam het uiteindelijk niet. Wanneer het contract van Van Persie inderdaad ontbonden wordt, zou Feyenoord hem alsnog - en per direct - kunnen inlijven.