In de toekomst kortere transferperiode in België: Geeft ons zuurstof

In de toekomst kortere transferperiode in België: "Geeft ons zuurstof"

04-10-2017 09:20
4

In de Premier League is vanaf de komende zomer de transferperiode een pak korter. Volgt de Jupiler Pro League het voorbeeld? Vincent Mannaert is alvast voorstander van een minder lange transferperiode. 

Tot nu toe kunnen Belgische clubs in de zomer tot en met 31 augustus nieuwe spelers halen. Tijdens de winter krijgen ze de hele maand januari. "Laat ons dan ook een winterstop nemen, die naam waardig. In één beweging kunnen we ook de transferperiode inkorten tot 31 juli en .in de winter tot twee weken. Dat zou ons opnieuw zuurstof geven", stelt de manager van Club Brugge in Sport/Voetbalmagazine.

Mannaert wil ook af van de Play-Offs. "Indertijd hebben we gezegd: laat ons eens iets anders proberen. Je ziet nu, objectief, dat de kwaliteit van wedstrijden niet stijgt. Niet alleen in de play-offs, ook niet in de reguliere competitie. En je voelt de naweeën in je Europese voorbereiding. Twaalf Europese wedstrijden hebben de Belgische ploegen tot dusver gespeeld. Niet eentje werd gewonnen. En de ploeg die het beste voetbal bracht in Europa, staat vandaag (vorige donderdag, nvdr) laatste ..."

Lees ook: Straks geen Play-Offs meer? Bij Club Brugge zijn ze voorstander