Martinez blijft onder vuur na niet-selectie Nainggolan: Er klopt iets niet

Martinez blijft onder vuur na niet-selectie Nainggolan: "Er klopt iets niet"

03-10-2017 13:25
1

Bondscoach Roberto Martinez blijft onder vuur voor het niet-selecteren van Radja Nainggolan. Die speelt de pannen van het dak bij AS Roma, maar Martinez riep hem om "sportieve redenen" niet op. Dat kwam hem op veel kritiek te staan. Ook analist Filip Joos hecht weinig waarde aan de uitleg. 

Martinez verklaarde dat er op de beste positie van Nainggolan andere spelers al beter presteerden bij de nationale ploeg. Joos snapt er weinig van. "Laten we geloven dat het inderdaad geen disciplinaire beslissing is. Dan is er volgens mijn spraakverwarring ontstaan over de beste positie van Nainggolan", klinkt het in Extra Time. 

"België speelt anders dan AS Roma. Bij de Rode Duivels moet je Nainggolan niet op de tien naast Eden Hazard zetten, want dat is daar niet zijn positie. Bij Roma wel, want die spelen een aggressiever soort voetbal. Bovendien verklaarde technisch directeur Chris Van Puyvelde dat Martinez fan is van de 5-secondenregel van Pep Guardiola: de bal meteen recupereren. Dat zie je echter zelden bij de Rode Duivels. Elke coach wil Nainggolan in zijn ploeg voor die 5-secondenregel. Dus klopt er iets niet", besluit de analist.