Opmerkelijk gerucht uit Duitsland: Haalt Bayern München ex-coach terug?

Opmerkelijk gerucht uit Duitsland: Haalt Bayern München ex-coach terug?

03-10-2017 13:01
1

De naam van Louis van Gaal zingt rond bij Bayern München. Het Duitse WAZ schrijft dinsdag dat de 64-jarige trainer door de clubleiding van Bayern wordt gezien als een geschikte opvolger voor Carlo Ancelotti. 

Vorige week werd Ancelotti op straat gezet door Der Rekordmeister. Direct daarna meldden verschillende Duitse media dat Thomas Tuchel dé topfavoriet is om de Italiaan op te volgen. Het is echter al enkele dagen stil rond Tuchel. Er staan volgens WAZ en Die Welt nog twee andere namen op het kandidatenlijstje van Bayern.

Opvallend genoeg is Van Gaal er daar één van. De voormalig bondscoach van Nederland werkte al eens bij de Bundesliga-grootmacht. Tussen juli 2009 en april 2011 stond Van Gaal er aan het roer. Hij werd één keer kampioen en bereikte met Bayern in 2010 de finale van de Champions League, die van Internazionale werd verloren. 

Uitstekende relatie
Ondanks zijn vroegtijdige vertrek uit München in 2011 zou Van Gaal nog altijd een uitstekende relatie hebben met de leiding van Bayern, weet WAZ. De laatste werkgever van Van Gaal was Manchester United. Na afloop van het seizoen 2015/16 vertrok de coach bij The Red Devils. 

Naast Van Gaal valt ook de naam van Lucien Favre. De huidig trainer van OGC Nice was eerder succesvol bij Hertha BSC en Borussia Mönchengladbach.