Einde Boeckx? ''Sels past beter in het systeem van Vanhaezebrouck''

Einde Boeckx? ''Sels past beter in het systeem van Vanhaezebrouck''

03-10-2017 10:30
8

Hein Vanhaezebrouck staat op het punt op de nieuwe trainer van Anderlecht te worden. De komst van Vanhaezebrouck zou voor sommige spelers wel eens negatieve gevolgen kunnen hebben. Alexandre Teklak denkt dat Frank Boeckx moet vrezen voor zijn plek.

Matz Sels begon het seizoen als nummer, maar verloor vervolgens al snel zijn basisplek toen Boeckx weer fit was. Teklak, voormalig verdediger van Charleroi en Moeskroen, denkt echter dat onder Vanhaezebrouck de rollen mogelijk weer om worden gedraaid. Sels en Vanhaezebrouck kennen elkaar nog van hun succesvolle periode bij Gent, maar Teklak denkt dat Sels om een andere reden mag hopen op een nieuwe kans als titularis.

"Sels is een doelman die beter past in het systeem van Vanhaezebrouck, aangezien hij een goede lange bal kan trappen. Sels is in staat om goede diagonale balllen te trappen als ze niet via de defensie kunnen uitvoetballen. Boeckx is daar minder goed in, dus ik denk dat Sels met een voorsprong start omdat hij de manier van spelen al goed kent", luidt de mening van Teklak in La Dernière Heure.