Colombianen boos: Transfer van Cali naar Brugge zorgt voor beroering

Colombianen boos: Transfer van Cali naar Brugge zorgt voor beroering

03-10-2017 10:16
3

Helibelton Palacios maakte al in januari de overstap van het Colombiaanse Deportivo de Cali naar Club Brugge. Zijn transfer blijft in zijn vaderland nog de gemoederen bezighouden. Uitlatingen van een journalist hebben kwaad bloed gezet bij de club.

Javier Hernández Bonnet verkondigde maandag op BLU Radio dat Cali door een administratieve fout de laatste betaling van circa 500.000 euro niet zal ontvangen. Cali is boos en heeft op de eigen website via een verklaring gereageerd op de beweringen van de journalist. ''Het statement van de journalist is niet waar en nergens op gebaseerd'', klinkt het zeer stellig.

Cali legt vervolgens uit hoe de deal met Club Brugge exact in elkaar zit. ''De clubs zijn overeengenkomen dat 1,5 miljoen euro direct zou worden betaald, een som die ook al is overgemaakt. Als aanvulling zal er 125.000 euro worden betaald voor elke 15 wedstrijden die Palacios voor de Belgische club speelt, totdat een aanvullende 500.000 euro de som van 2 miljoen euro compleet maakt. Cali Sports Associatio heeft op 22 september al de eerste 125.000 euro ontvangen en dus zullen de betalingen verder gaan totdat ook de resterende 375.000 euro zijn overgemaakt'', klinkt het.