Domper voor Chelsea, maar nieuwe kansen voor Batshuayi

Domper voor Chelsea, maar nieuwe kansen voor Batshuayi

03-10-2017 09:26
1

Chelsea heeft een tegenvaller te verwerken gekregen in de achtervolging op Manchester City en Manchester United in de Premier League. Alvaro Morata is meer dan een maand uitgeschakeld. Michy Batshuayi wordt waarschijnlijk zijn logische vervanger. 

Volgens Britse media, waaronder de BBC, is de hamstringblessure die de Spaanse spits zaterdag opliep in de topper tegen City ernstiger dan verwacht. Er zit een scheurtje in de spier, waardoor hij waarschijnlijk pas eind november weer kan spelen voor The Blues.

Dat is een forse tegenvaller voor Chelsea. Morata was in zes Premier League-optredens al goed voor zes goals en twee assists. Ook in de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid (1-2 zege) was hij trefzeker. Chelsea verbrak afgelopen zomer het eigen transferrecord door Morata voor ongeveer tachtig miljoen euro over te nemen van Real Madrid.

Morata meldde zich zondag al af bij de Spaanse bondscoach Julen Lopetegui voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Albanië en Israël. De 36-jarige Aritz Aduriz van Athletic Bilbao werd opgeroepen als zijn vervanger.