Bjorn Ruytinx krijgt rode kaart om hele opvallende reden

Bjorn Ruytinx krijgt rode kaart om hele opvallende reden

01-10-2017 23:38

In een wedstrijd tussen Thes Sport en Sporting Hasselt in de tweede amateurklasse B zijn relletjes ontstaan. Bjorn Ruytinx, spits bij Sporting Hasselt, slaagde erin de gemoederen in de tribunes te bedaren. Opvallend genoeg kreeg hij daarvoor een tweede gele kaart onder de neus geduwd.

Nadat Hasselt-supporters met bier over de Thes-aanhang gooide ontstond er tumult. Het ging van kwaad naar erger en er vielen klappen. Hasselt-voorzitster Wendy De Wit vroeg de spits om de gemoederen in de tribunes te gaan bedaren. Met succes. Opvallend genoeg kreeg hij hiervoor zijn tweede gele kaart onder de neus geduwd. Volgens scheidsrechter Toeback mocht Ruytinx het veld niet verlaten zonder toestemming.

De ex-spits van OHL reageerde na de wedstrijd vol ongeloof in Het Laatste Nieuws. "Ik doe dit allemaal om te helpen. Er zaten oudere mensen en kinderen in de buurt. Dat ik daarvoor word uitgesloten is onaanvaardbaar. Het zal inderdaad wel in de reglementen staan. Maar veiligheid moet volgens mij toch boven alles gaan", aldus een boze Ruytinx.