Het was een enorme ontlading toen die bal binnen ging

"Het was een enorme ontlading toen die bal binnen ging"

01-10-2017 19:12

Dion Cools besliste Club Brugge - KAA Gent. In de twee helft zette hij de 2-1 eindstand op het bord. Na de match was Cools dan ook in de wolken met zijn doelpunt. 

"Het was een enorme ontlading toen die bal binnen ging. Het was immers een moeilijke match. Er waren weinig kansen langs beide kanten. Het was wachten op zo’n moment om de match open te breken. Door de goede traptechniek van Vormer komen er goede ballen in de zestien", aldus Cools op de website van Club Brugge.

"Vandaag werkte Dennis, de kleinste van de spelers, de bal binnen. Na de 1-0 drukten we wel goed door en waren er kansen om de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen. Toch kwam Gent beter in het spel en werd het moeilijk. Maar uiteindelijk werd het een belangrijke zege. We bekijken het gewoon wedstrijd per wedstrijd en proberen zoveel mogelijk punten te pakken op onze concurrenten. Nu kunnen we even genieten van een paar dagen rust en daarna weer verder werken."

Ivan Leko Cools gebruikt Cools tegenwoordig op de rechterkant. "Ik krijg momenteel het vertrouwen van de trainer en bekijk het match per match. Ik zie wel waar ik uitkom. Ik voel me alvast goed op deze positie. De hele flank voor mij ligt me wel. Ik had wel even aanpassingsproblemen, want het is een ander systeem in vergelijking met vorig jaar."