'Ontslagen Ancelotti kan bij topclub 45 miljoen euro in drie jaar verdienen'

'Ontslagen Ancelotti kan bij topclub 45 miljoen euro in drie jaar verdienen'

01-10-2017 12:35

Een paar dagen na zijn ontslag bij Bayern München heeft Carlo Ancelotti al een aanbieding op zak. De Italiaanse oefenmeester kan aan de slag bij Guangzhou Evergrande, schrijven Italiaanse media. In China ligt er een astronomisch salaris klaar voor Ancelotti. 

Guangzhou wil de 58-jarige coach een slordige 45 miljoen euro betalen in drie seizoenen. Momenteel staat de Chinese topclub nog onder leiding van Luiz Felipe Scolari. Hij doet het erg goed met Guangzhou. Onder zijn leiding werden er onder meer twee kampioenschappen binnengesleept. Het contract van Scolari loopt eind 2017 af en daarom is Guangzhou op zoek naar een nieuwe trainer.

Dat kan dus Ancelotti worden. De voormalig succescoach van AC Milan, Chelsea, Real Madrid en Paris Saint-Germain kan naar verluidt ook op de belangstelling van West Ham United en AC Milan rekenen. Bij die twee clubs staan trainers Slaven Bilic en Vincenzo Montella onder druk. 

Donderdag werd Ancelotti op straat gezet door Bayern. Hij was sinds de zomer van 2016 in dienst bij de Bundesliga-grootmacht.