'Chaos in Catalonië: wedstrijd van FC Barcelona gaat niet meer door'

'Chaos in Catalonië: wedstrijd van FC Barcelona gaat niet meer door'

01-10-2017 15:10
0

De competitiewedstrijd tussen FC Barcelona en Las Palmas staat op losse schroeven. In Camp Nou wordt mogelijk niet gevoetbald door de rellen rond het Catalaanse referendum.

Barça trapt om 16.15 uur af tegen Las Palmas, maar de kans bestaat dat de wedstrijd niet doorgaat. Het bestuur van Barcelona laat in een officieel statement weten een noodvergadering te hebben belegd, waarbij mogelijk wordt besloten om het duel af te gelasten vanwege een te groot veiligheidsrisico. Het heeft alles te maken met de onrust rond het Catalaanse referendum, waar Barça overigens vierkant achter staat.

De Catalaanse bevolking stemt zondag voor onafhankelijkheid en dat wordt door de Spaanse regering in Madrid niet getolereerd. De politie probeert het illegale referendum tegen te houden door stembureaus te sluiten en stembussen en -biljetten in beslag te nemen. Zondag zijn er al tientallen gewonden gevallen bij confrontaties tussen politie en Catalaanse burgers.

Update 13.50: FC Barcelona heeft om uitstel gevraagd bij de Spaanse voetbalbond. Dat melden verschillende media in Spanje. Barça speelt om 16.15 uur tegen Las Palmas in Camp Nou, maar de Catalaanse club vindt dat 'gezien het politieke klimaat' onverstandig. Het is nog niet bekend of het verzoek van Barça wordt ingewilligd.

Update 15u00: De competitiewedstrijd tussen FC Barcelona en Las Palmas in Camp Nou gaat niet door. Dat melden verschillende media in Spanje zondag. De afgelasting heeft te maken met de chaos in Barcelona vanwege het Catalaanse referendum. Het duel tussen Barça en Las Palmas had om 16.15 uur moeten beginnen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie