Coosemans is de held van Mechelen: ''Colin zei me: Nu ben ik een nummer tien!''''

Coosemans is de held van Mechelen: ''Colin zei me: "Nu ben ik een nummer tien!''''

30-09-2017 23:26

KV Mechelen ontsnapte zaterdag ternauwernood aan een verliesbeurt tegen Royal Excel Moeskroen: 2-2. Malinwa-doelman Colin Coosemans was de grote held van de avond, want hij bediende Elias Cobbaut bij de late gelijkmaker van de bezoekers.

Coosemans straalde uiteraard na de match. ''Ik zag dat we al in de blessuretijd zaten en de coach zei me dat ik mocht meegaan. De bal kwam dan voor mijn voeten terecht, maar niet goed genoeg om te trappen. Ik kon op niks beter komen dan de dribbel, maar dat pakte niet goed uit. Ik veroverde de bal opnieuw en zag ergens in de hoek iets zwarts passeren en frommel ik de bal die kant uit. Ook niet goed, maar ik had gelukkig wat meeval'', luidde zijn reactie bij Sporza.

Coach Yannick Ferrera kon uiteraard genieten van het moment. ''Vrijdag had Colin een aantal passes gemist en ik vertelde hem dat hij niet moest denken dat hij een nummer tien was en gewoon zijn job moest doen als doelman. Vanavond pakte hij me vast na zijn assist en zei hij: ''Ik ben een nummer tien!'', aldus Ferrera. De trainer van KVM was verder zeer te spreken over het getoonde karakter van zijn elftal. ''Uiteindelijk is het niet evident om na een gemiste strafschop en bij een dubbele achterstand te blijven vechten, maar dat deden we wel. Dat is mentaal én fysiek enorm sterk van de ploeg'', klonk het positief.