Westerlo heeft de smaak te pakken en wint voor tweede week op rij

30-09-2017 22:55

Westerlo is na een moeizame start bezig aan een opmars in de Eerste Klasse B. De degradant wist geen van de eerste zes matchen te winnen, maar zaterdag was het voor de tweede week op rij raak. Westerlo won nipt van hekkensluiter Tubize: 1-2.

Zowel Tubize als Westerlo had voor aanvang van de ontmoeting slechts één overwinning achter de naam staan. Beide ploegen hoopten broodnodige punten te verzamelen in het onderlinge duel. De ambities van de thuisploeg liepen in de eerste helft echter al een fikse knauw op. Marco Weymans mocht namelijk na 28 minuten al gaan douchen, nadat hij zijn tweede gele kaart ontving. Westerlo kon voor rust nog niet profiteren van de overtalsituatie.

De Kemphanen deden dat tien minuten na de pauze wel. Christian Osaguana brak de ban open: 1-0. Diezelfde Osaguna zette zijn ploeg in minuut 75 helemaal op rozen door de score te verdubbelen. Tubize reageerde direct met de aansluitingstreffer van Florian Stevance, maar Westerlo gaf de zege niet meer uit handen. Westerlo stijgt dankzij de triomf naar plaats vijf, terwijl Tubize de rode lantaarn blijft dragen met een erg magere 5 op 24.