Trainerswissel pakt goed uit: OHL pakt de volle buit tegen Roeselare

Trainerswissel pakt goed uit: OHL pakt de volle buit tegen Roeselare

30-09-2017 18:53

De trainerswissel bij Oud-Heverlee Leuven heeft voorlopig een positief effect. Na een 1-1 remise tegen Beerschot-Wilrijk zag de Engelsman Nigel Pearson zijn ploeg nu te sterk zijn voor KSV Roeselare. OHL won met 2-0.

OHL kon in de openingsfase gelijk al dreigen via Esteban Casagolda, die zijn vizier echter nog niet gelijk op scherp had staan. Hij was rond het kwartier wel betrokken bij de openingsgoal. Casagolda zette voor, waarna Carlo Damman de bal niet goed weg wist te werken. Nikola Storm profiteerde daar optimaal van. De ex-speler van Club Brugge gaf zich zo een mooi cadeautje op zijn 23e verjaardag. Kort voor rust kreeg Davy Brouwers een prima kans op de gelijkmaker, maar hij besloot naast.

In de tweede helft was het opnieuw OHL dat beter uit de startblokken kwam. Casagolda dacht de 2-0 binnen te hebben getikt, ware het niet dat het in buitenspelpositie stond. De spits had in de 59e minuut wel moéten scoren. Casagalo raakte een perfecte voorzet van Dimitri Daeseleire totaal verkeerd op zijn hoofd, waarmee hij de uitstekende mogelijkheid verknalde.

Roeselare zette in de slotfase nog een eindoffensief in. Zo zag Guy Defour zijn inzet nog net naast gaan. Dit moment kwam de bezoekers duur te staan, want aan de overkant werd de match in minuut 89 beslist. Simon Diedhiou maakte na een snelle counter aan alle onzekerheid een einde. OHL blijft dankzij de zege derde in de stand, op twee punten van voorlopig leider Cercle Brugge. Roeselare, waar recent ontslagen OHL-coach Dennis van Wijk zondag aan de slag gaat, is vierde met 10 op 24.