Cercle wint van Union en grijpt koppositie in Proximus League

29-09-2017 22:22

Cercle Brugge is zaterdagavond met 1-2 gaan winnen op het veld van Union. De Bruggelingen komen zo voorlopig aan de kop van het klassement in de Proximus League. Doelpuntenmakers van dienst waren Buyl en Mercier.

In de 28e minuut bracht Da Silva de Brusselaars op voorsprong. Union was voor de rust voetballend de betere ploeg en stond na 45 minuten dan ook verdiend op voorsprong. Op het uur bracht Buyl de bezoekers terug in de wedstrijd. Een kwartier voor affluiten trapte Mercier met een mooie vrijschop de 1-2 op het bord.

Cercle komt zo voorlopig aan de leiding in 1B. Beerschot-Wilrijk heeft evenveel punten als de Bruggelingen en neemt het zondag nog op tegen Lierse. Union blijft met acht punten hangen op de vijfde plaats in het klassement.