Ik ben en blijf een deel van Anderlecht, ook als ik vertrek

"Ik ben en blijf een deel van Anderlecht, ook als ik vertrek"

29-09-2017 21:28

Nog één wedstrijd mag Nicolas Frutos fungeren als hoofdcoach van Anderlecht. Na de match tegen Standard neemt meer dan waarschijnlijk Hein Vanhaezebrouck over. Frutos blikt in Het Laatste Nieuws vooruit op zijn laatste opdracht als T1. 

"We zitten in een lastige periode. Niet alleen voor mezelf, ook voor de spelers. De drie punten zijn levensbelangrijk", aldus Frutos, die naar eigen zeggen zich niet druk maakt over de komst van VanhaezebroucK. "Het is wat het is. Het is een situatie die... Kijk, ik ben nog altijd gelukkig. Ik vind het formidabel dat ik hier ben. We hebben elf dagen zeer goed werk verricht - buitengewoon, vind ik zelfs. Ik ben gelukkig."

Contact tussen Frutos en Vanhaezebrouck was er nog niet. "Ik heb nog geen contact met hem gehad. Maar hij is een supertrainer. Ik heb veel respect voor hem. Het is niet aan mij om te beslissen of ik blijf als T1, als assistent. (...) Al zie ik mezelf niet meteen een andere ploeg coachen. Neen, dat niet. Ik ben nog altijd deel van Anderlecht. Maar dat zal ik ook nog steeds zeggen als ik hier twee, drie of vijf jaar weg ben."

Lees ook: "Ik aanvaard kritiek tegen Celtic, maar op training is organisatie uitstekend"