Nieuwe variant van de gokchinees duikt op in de Lage Landen

Nieuwe variant van de gokchinees duikt op in de Lage Landen

29-09-2017 21:05

Enkele jaren geleden had het Belgisch voetbal last van de befaamde gokchinees. Mogelijk hebben onze buren nu ook last van een dergerlijk figuur. De KNVB heeft een opmerkelijke waarschuwing verstuurd aan alle clubs in het betaald voetbal in Nederland. Volgens de Nederlandse voetbalbond is er een matchfixer actief op de Nederlandse velden, zo meldt de NOS vrijdagavond.

In de brief staat dat 'één van 's werelds beruchtste matchfixers actief is in Nederland'. Het zou gaan om de Singaporees Wilson Raj Perumal. 'Er zijn aanwijzingen dat hij in het recente verleden gesignaleerd is bij een wedstrijd in Nederland en dat hij spelersmakelaars, clubs en spelers in Nederland heeft benaderd onder een schuilnaam', citeert de omroep uit de brief.

'Daarnaast zijn er aanwijzingen dat hij spelers met valse contracten probeert te verleiden om voor hem actief te worden. Hiervoor willen wij u vanzelfsprekend waarschuwen.' De informatie over Perumal is al gedeeld met de opsporingsdiensten. De directe aanleiding voor de brief, die vrijdagmiddag naar alle clubs is verstuurd, is de documentaire 'Einde Speeltijd', waarvan het eerste deel op zondag wordt uitgezonden.