OFFICIEEL: Van Wijk keert nog maar eens terug op het oude nest

OFFICIEEL: Van Wijk keert nog maar eens terug op het oude nest

28-09-2017 16:19

KSV Roeselare heeft een nieuwe coach gevonden. Niemand minder dan Dennis van Wijk is de opvolger van de ontslagen Arnauld Mercier. Het is al de derde keer in zijn loopbaan dat de 54-jarige Nederlander de hoofdcoach van Roeselare wordt.

Roeselare bracht donderdag via de officiële kanalen naar buiten dat Van Wijk een contract tot en met 2019 heeft ondertekend op Schiervelde. Zijn kennis van de club en Proximus League waren volgens het persbericht belangrijke reden om hem aan te stellen. Van Wijk was tot en met vrijdag coach bij Oud-Heverlee Leuven. Hij werd daar aan de kant geschoven om plaats te maken voor Nigel Pearson. Van Wijk heeft dus echter niet lang naar een nieuwe baan hoeven te zoeken.

Van Wijk vierde in het verleden al de nodige successen bij Roeselare. ''Schiervelde is voor Van Wijk helemaal geen onbekend terrein. Hij kwam vaak langs als bezoekende trainer maar verdiende hier vooral zijn strepen via zijn twee passages als hoofdtrainer. Tijdens het seizoen 2002-2003 nam hij over van toenmalig trainer Raoul Peeters. Twee jaar later schreef hij een mooi stuk geschiedenis door via de eindronde te promoveren naar de eerste klasse'', zo schrijft de club.

In 2008 maakte hij opnieuw indruk. ''Wit-zwart stond laatste en samen met enkele gerichte transfers (Perisic, McDonald,…) zorgde hij voor een klein mirakel. Via de eindronde met tweedeklassers werd het behoud meer dan verdiend verzekerd. Een seizoen later kon Esvee de degradatie niet ontlopen, wat ook het einde betekende van de tweede ‘Van Wijk periode’. Nadien was Van Wijk nog eindverantwoordelijke bij Mons, Charleroi, Royal Antwerp FC, Westerlo, Cercle Brugge, Deinze, Beerschot en OHL.

Roeselare staat momenteel derde in de Eerste Klasse B, met tien punten uit de eerste zeven matchen.