OFFICEEL: Bayern München slachtoffert Ancelotti: Italiaan op straat gezet

OFFICEEL: Bayern München slachtoffert Ancelotti: Italiaan op straat gezet

28-09-2017 15:52
2

Carlo Ancelotti is per direct op straat gezet door Bayern München. De Bundesliga-grootmacht meldt dat donderdagmiddag via de officiële kanalen. De Italiaanse trainer is ontslagen vanwege de matige seizoensstart van Der Rekordmeister. 

Assistent Willy Sagnol is aangesteld als interim-trainer van Bayern. De nederlaag die de Duitse grootmacht woensdagavond leed bij Paris Saint-Germain (3-0) was voor de clubleiding de druppel. Ancelotti (62) stond sinds juli 2016 aan het roer bij Bayern. In zijn eerste seizoen werd hij kampioen van Duitsland. 

Dit jaar kwam er zand in de machine. In de Bundesliga verloor Bayern van Hoffenheim en afgelopen week werd er gelijkgespeeld tegen VfL Wolfsburg. Er was al een tijdje onvrede over het spel van de recordkampioen van Duitsland. Nu ook de resultaten tegenvallen, heeft Bayern besloten om afscheid te nemen van Ancelotti.

In onder meer BILD wordt er al druk gespeculeerd over de opvolger van Ancelotti. Thomas Tuchel (clubloos) en Julian Nagelsmann (Hoffenheim) zouden in beeld zijn bij de Champions League-opponent van Anderlecht. Ook de naam van Liverpool-manager Jürgen Klopp zingt rond.