OFFICIEEL: AS Monaco spreekt zeer veel vertrouwen uit in jonge Belg

OFFICIEEL: AS Monaco spreekt zeer veel vertrouwen uit in jonge Belg

Gepubliceerd: donderdag 28 september 2017 om 15:49do 28-09-2017 om 15:49

Youri Tielemans is momenteel de enige landgenoot in de A-selectie van AS Monaco, maar Tielemans zou op korte termijn wel eens het gezelschap kunnen krijgen van Adrien Bongiovanni. De in Seraing geboren spits tekende donderdag een contract tot en met 2022 bij de Monegasken.

De 18-jarige Bongiovanni in april zijn debuut voor de hoofdmacht en de club ziet veel potentie in de jonge aanvaller. ''We zijn zeer blij dat we het contract van Adrien Bongiovanni tot en met 2022 hebben verlengd. Hij is nog altijd een jonge en erg getalendeerde speler, in wie wij veel geloof hebben. Sinds hij hier arriveerde hij al veel van zijn kwaliteiten laten zien en hij zich in de academie en door het contact met de professionele groep blijven ontwikkelen'', zegt vice-president Vadim Vasilyev op de officiële website.

Bongiovanni, die in 2015 overkwam van Standard, is ook in de wolken met de nieuwe verbintenis. ''Het doel is om progressie te blijven boeken en te werken in de hoop om, net als in het begin van het seizoen, met de profs mee te mogen trainen'', reageert de jeugdinternational. AS Monaco ging woensdag met harde cijfers onderuit tegen FC Porto: 0-3. Bongiovanni en de U19 deden het een stuk beter. Dankzij twee treffers van Bongiovanni werden de leeftijdsgenoten uit Portugal met 3-2 verslagen in de UEFA Youth League.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Ligue 1 AS Monaco

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws